Μετά από συντονισμένες ενέργειες, εντάχθηκε ο Τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Σύμης, με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή να πραγματοποιεί τα εγκαίνια προχθές, παρουσία και του βουλευτή Γιάννη Παππά.

Ο βουλευτής της περιοχής, ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συντονισμό με τον Δήμαρχο του νησιού, τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, προωθήθηκε το ζήτημα στο Υπουργείο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου.

Ο Γ. Παππάς, με μεγάλη ικανοποίηση μίλησε στον “Π.τ.Κ.” και τόνισε μεταξύ άλλων “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, διότι συνέβαλα σε αυτή τη διαδικασία, που αποτελούσε για χρόνια απαίτηση των κατοίκων της Σύμης” και πρόσθεσε “Το νησί, το οποίο φημίζεται για τη ναυτική του παράδοση, πλέον, θα έχει άξιους συνεχιστές της ναυτοσύνης, τους αποφοίτους του Τομέα Ναυτικών Επαγγελμάτων”.

Τέλος ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου.