Νέα έρευνα από τον κορυφαίο ταξιδιωτικό ειδικό Holiday Extras, που κυκλοφόρησε καθώς οι Βρετανοί αναμένουν την επόμενη κυβερνητική ταξιδιωτική ενημέρωση στις 26 Αυγούστου, δείχνει μια τεράστια αύξηση στα σχέδια για διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Όπως όλα δείχνουν, το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να είναι το “μακρύτερο” μέχρι τώρα. Με τα διεθνή ταξίδια να μην δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης στα τέλη Αυγούστου και αντίθετα να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Σεπτέμβριο, οι παραθεριστές είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πολύ αργότερα μέσα στο έτος για να απολαύσουν την ηλιοφάνεια.

Το Holiday Extras ζήτησε από περισσότερους από 330.000 παραθεριστές να απαντήσουν πότε σχεδιάζουν να φύγουν διακοπές, έπειτα από μια εβδομαδιαία καμπάνια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενώ 39.000 σχεδίαζαν διακοπές τον Αύγουστο, ο πιο δημοφιλής μήνας φέτος αποδεικνύεται ο Σεπτέμβριος, με περισσότερους από 45.000 ερωτηθέντες να σχεδιάζουν να φύγουν.

Αναδεικνύοντας πόσο κρίσιμες μπορεί να είναι οι διακοπές στο εξωτερικό, ένα τεράστιο 58% αυτών που έχουν ήδη βρεθεί στο εξωτερικό φέτος σχεδιάζουν να το κάνουν ξανά πριν από το τέλος του 2021. Και από αυτούς που ταξίδεψαν το 2020, οι μισοί σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους τελευταίους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους.

Η τάση για παρατεταμένες καλοκαιρινές διακοπές φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του 2021, με το 16% των ερωτηθέντων να σχεδιάζουν να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο Seamus McCauley από το Holiday Extras δήλωσε: «Με πολλούς παραθεριστές να περιμένουν μέχρι τον επόμενο μήνα για να ταξιδέψουν διεθνώς, τώρα περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να είναι ο πιο δημοφιλής μήνας της χρονιάς. Καθώς οδεύουμε προς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, περισσότεροι προορισμοί είναι στον πράσινο ή τον πορτοκαλί κατάλογο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εμβολιασθεί πλήρως και είναι σε θέση να ξεφύγουν χωρίς προβλήματα και αναμένουμε ότι το Καλοκαίρι, θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι άνθρωποι που έχουν αναβάλει τα ταξίδια τους, θέλουν να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους”.

money-tourism.gr