Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Χριστόδουλος Στράτας, που αν και Πάτμιος, δέθηκε με την Κάλυμνο και την αγάπησε, όπως αγάπησε τη σύντροφο της ζωής του, τη δικιά μας Νομική Μαύρου, έφυγε σήμερα, στα 72 του χρόνια, για το μεγάλο ταξίδι

Ο Χριστόδουλος, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καλιεργημένος και πάντα ενεργός στην τοπική κοινωνία της Πάτμου, πάντα παρών στα προβλήματα του τόπου του, αλλά κυρίως καλοπροαίρετος με όλους, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα με την υγεία του, που τον ταλαιπωρούσαν καιρό και τα αντιμετώπιζε πάντα με αξιοπρέπεια και κυρίως με γενναιότητα, δίνοντας εκείνος κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους, σε όλη αυτή την περιπέτειά του. Δίπλα του σε κάθε στιγμή, η σύντροφός του, η Νομική, στάθηκε βράχος και ούτε λύγισε ούτε παραπονέθηκε ποτέ, παρόλη την δοκιμασία που περνούσε δίπλα στον Χριστόδουλο, μαζί με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά, τη Μαρία, τον Ιάκωβο και τον Παντελή. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ο Χριστόδουλος και όλη η οικογένειά του, υποδέχτηκαν τον Χριστόδουλο Στράτα, τον νεώτερο, τον γιο του Ιάκωβου, που γέμισε ελπίδες όλη την οικογένεια.

Αύριο Σάββατο 27 Μαϊου, θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου της Πάτμου στις 16:00

Στη σύζυγό του Νομική, στα παιδιά και τα εγγόνια του και σε όλη την οικογένεια του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργου Μαύρου, ο Παλμός της Καλύμνου εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια και ευχόμαστε να είναι ελεφρύ το χώμα της γης της Πάτμου που θα δεχτεί τον Χριστόδουλο

Ο Ξάνθος Πάτμου, με το άγγελμα του θανάτου του Χριστόδουλου Στράτα, που υπήρξε στήριγμα της ομάδας, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση. 

”Η διοίκηση της ομάδας μας θέλει να εκφράσει την οδύνη της για τον χαμό του  φίλου μέλους και αγωνιστή της ομάδας μας Χριστόδουλο  Στράτα πατέρα της πρώην προέδρου Στράτα Μαρία και του προπονητή μας Ιάκωβου Στράτα. Ένας καλός άνθρωπος που για πολλά χρόνια πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην ομάδα που αγαπούσε!!!! Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Χριστόδουλε μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στη Νομικη Μαυρου, τον Ιάκωβο Στράτα, τη Μαρία Στράτα,  και τον Παντέλη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Α.Ε Λέρου

«Η Α.Ε Λέρου νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την βαθιά της θλίψη για τον χαμό του πατέρα του Ιάκωβου Στράτα, Χριστόδουλου. Κουράγιο και δύναμη σε όλη την οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».