Το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου, στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην πλατεία Κύπρου, μια ομάδα ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+, διοργάνωσαν παρέλαση Pride και δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών, που προπηλακισαν φραστικά τους συμμετέχοντες, πέταξαν αυγά και … δεν έλειψαν και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί.

Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρόδου, με ανακοίνωση της καταγγέλλει την επίθεση αυτή και καλεί την κοινωνία να καταδικάσει την αναβίωση φασιστικών αντιλήψεων και ιδιαίτερα στη νεολαία.

29/06/2022

Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρόδου καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε βάρος πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν το Σάββατο 25/06/2022 στην πλατεία Κύπρου με σκοπό να γιορτάσουν το Pride και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+. 

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός ότι στην ομάδα δραστών η οποία λειτούργησε σαν τάγμα εφόδου, συμμετείχαν ανήλικα παιδιά, τα οποία εξαπέλυαν ύβρεις και αυγά κατά των πολιτών, καθώς επίσης χαιρετούσαν ναζιστικά.

Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού  πολίτη να καταδικάσει τη φασιστική επίθεση και να αποτρέψει με κάθε δυνατό τρόπο την καλλιέργεια και την αναβίωση φασιστικών αντιλήψεων, ιδίως για τη νέα γενιά!

Το δηλητήριο του φασισμού δεν έχει θέση στην κοινωνία μας!