Η ανεξέλεγκτη στάθμευση κάθε στιγμή της ημέρας, η τραγική κατάσταση του οδοστρώματος, οι χείμαρροι μετά από κάθε βροχή και άλλα μύρια προβλήματα, μετατρέπουν σε καθημερινό μαρτύριο την προσπάθεια των εμπόρων να επιβιώσουν σε μια δύσκολη και ασταθή οικονομικά περίοδο.

Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Καλύμνου, η άνοδος από τον Ι.Ν. του Χριστού μέχρι το σταθμό Ταξί, στην κυριολεξία ασφυκτιά καθημερινά από τα παρκαρισμένα οχήματα κατά μήκος της οδού.

Οι καταστηματάρχες του εμπορικού δρόμου, που όλο το χειμώνα ζουν την τραγωδία με τα ποτάμια από τα νερά της βροχής, αντιμετωπίζουν κάθε μέρα το πρόβλημα με το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα κάθε είδους οχημάτων κατά μήκος του δρόμου, ειδικά τις εργάσιμες ώρες, που πολλές φορές αποκλείουν την πρόσβαση των πελατών αλλά και των ίδιων στα μαγαζιά τους.

Η “γάγγραινα” αυτή για τα εμπορικά καταστήματα, έχει σαν αποτέλεσμα τα συχνά “μποτιλιαρίσματα”, που δοκιμάζουν τα νεύρα όλων, με τις εντάσεις και τους διαπληκτισμούς να είναι σχεδόν καθημερινά φαινόμενα και την απόγνωση των επιχειρηματιών … στο κόκκινο!