Μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής – αναρριχητικής περιόδου και τις απαραίτητες εργασίες στο δρόμο προς Βίγλες, θα ξεκινήσει το έργο της Περιφέρειας Ν.Α. «Αντιστήριξη τμήματος οδού από Γαϊδουρόραχο προς Μυρτιές νήσου Καλύμνου», 2 χρόνια μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Η ικανοποιητική πορεία του τουρισμού, με την περιοχή Μυρτιές – Μασούρι να σφύζουν από τουρίστες, κυρίως αναρριχητές, αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον δρόμο στις Βίγλες, μεταφέρουν το έργο της αποκατάστασης της καθίζησης στο τμήμα από Γαϊδουροραχο προς Μυρτιές, πιθανότερα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο τμήμα που έχει υποστεί καθίζηση εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση και παράλληλα πρέπει να προηγηθούν οι εργασίες στον περιφερειακό δρόμο στις Βίγλες, στον οποίο θα γίνεται η κυκλοφορία από και προς τις Μυρτιές, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες αντιστήριξης.

Να θυμίσουμε πως ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου, στα μέσα Ιουνίου, είχε δηλώσει πως το έργο θα αρχίσει τον Νοέμβριο

Σχετικά με το έργο αυτό, να επισημανθεί πως αν και είχε υπογραφεί η σύμβαση στις  3/06/2020 με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 και, πριν καλά-καλά αρχίσει, πήρε … παράταση υλοποίησης μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2021, η οποία και «ανανεώθηκε» (2η!) από την Οικ. Επιτρ. της Περιφέρειας Νοτ.Αιγ. στις 26 Ιανουαρίου ,μέχρι της …2 Μαΐου 2021 και φυσικά μια τρίτη που λήγει τις επόμενες ημέρες.