Μείζον θέμα έχει προκύψει από την εξέλιξη με τα «υποτιθέμενα» θετικά κρούσματα στους Λειψούς, τα οποία προέκυψαν μετά από rapid tests που έγιναν σε 22 εκπαιδευτικούς, αφού μετά από μοριακό έλεγχο στο Νοσοκομείο Λέρου, που διαθέτει μηχάνημα pcr, αποδείχτηκε πως από τα 10 τα 9 ήταν αρνητικά ενώ και το 10ο εξετάζεται ξανά για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Το ρεπορτάζ του skyrodos.gr, αναφέρει πως είναι τελικά αρνητικά  τα εννέα στα δέκα τεστ στους Λειψούς που εστάλησαν για επανέλεγχο κορωνοϊού, όπως προέκυψε στο μοριακό έλεγχο στο Νοσοκομείο Λέρου, ενώ και το 10ο θα επαναληφθεί γιατί δεν ήταν επαρκές το δείγμα που ελήφθη, όπως δήλωσαν στον sky τόσο ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, όσο και ο επιστημονικός διευθυντής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γιώργος Τσουκαλάς.

Όπως τόνισαν και οι δύο, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στο νησί, κατευνάσθηκε η ανησυχία, αφού αρχικά από τους 22 που ελέγχθηκαν επιστρέφοντας από τις διακοπές τους στο νησί, βρέθηκαν δέκα “υποτιθέμενα” επιβεβαιωμένα κρούσματα στα rapid tests.

Όμως και οι 10 εκ των οποίων εκπαιδευτικοί, ένας αστυνομικός και ντόπιοι ήταν ασυμπτωματικοί και ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένο να σταλούν τα δείγματα στο Νοσοκομείο της Λέρου προς επιβεβαίωση. Από κει προέκυψε ότι τελικά ήταν αρνητικά και μόνο το ένα χρίζει επανελέγχου.

“Συνεχίζουμε να είμαστε νησί covid-free”, δήλωσε εμφανώς ανακουφισμένος από τη θετική εξέλιξη ο Δήμαρχος Λειψών. “Είχαμε αυτό το παράδοξο. Μίλησα με όλους τους φορείς και διερευνούμε κι εμείς τις αιτίες. Ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία να διενεργήσει αυτούς τους ελέγχους που έγιναν στο ΠΠΙ καθώς και την ιχνηλάτηση. Όλοι παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να δούμε την εξέλιξη, τηρώντας όλες τις οδηγίες που εδόθησαν”, είπε καταλήγοντας.