Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Επαρχίας Καλύμνου, γνωστοποιεί πως συμμετέχει στην απόφαση των Συλλόγων Πανελλαδικά να απέχουν από από κάθε είδους λογιστική και φορολογική εργασία, σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, με σκοπό να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια

Ακολουθεί το δ.τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος 08 Ιουνίου 2022

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Ο σύλλογος Λογιστών Περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, στα πλαίσια των μεγάλων
κινητοποιήσεων λογιστών-φοροτεχνικών, συντάσσεται δίπλα σε όλους τους συλλόγους ανά την επικράτεια και με ομόφωνη απόφαση προχωρά σε αποχή όλων των λογιστικών εργασιών για αύριο ημέρα Πέμπτη 09/06/2022.

Ο σύλλογος μας καλεί όλους τους συναδέλφους να απέχουν από κάθε είδους λογιστική και φορολογική εργασία, και να κρατήσουν τα γραφεία τους κλειστά. Η αυριανή αποχή έχει σκοπό να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και το τέλμα στο οποίο μας έχουν φτάσει οι πρακτικές και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου των αρμόδιων οργάνων.

Ως Σύλλογος απαιτούμε:
 Αναστολή λειτουργίας των myDATA έως ότου:
α) μηχανογραφηθεί το σύνολο των επιχειρήσεων,
β) λυθούν τα προβλήματα επικοινωνίας που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα
γ) εκδοθεί ένας πλήρης οδηγός από την ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που προκύπτουν από την αποτύπωση στα ηλεκτρονικά βιβλία των φορολογικών και λογιστικών νομοθετημάτων που είναι σε ισχύ.
 Μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως την
31/07/2022.
 Καμία υποχρέωση, χωρίς πρώτα να έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας και να έχουν συμφωνηθεί ο χρόνος προσαρμογής, κάθε νέας εφαρμογής.
 Θεσμοθέτηση με Υπ. Απόφαση κοινής διαρκούς επιτροπής από στελέχη της ΑΑΔΕ – Υπ. Οικονομικών και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την επίλυση ερμηνευτικών και άλλων ζητημάτων τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων ηλεκτρονικών εφαρμογών που κάνει χρήση καθημερινά ο Λογιστής- Φοροτεχνικός.
 Να λειτουργήσει στην πράξη η ομάδα εργασίας μεταξύ Ο.Ε.Ε. και Υπουργείου Εργασίας που έχει συσταθεί και στην οποία να συμμετέχει και η ΠΟΦΕΕ. Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Για τον Σύλλογο

Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Κλειδαράς Αντώνιος Γ. Κοπανέζος