Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε έναν απολογισμό των σημαντικών περιβαλλοντικών δράσεων, τις οποίες υλοποίησε το σχολείο μας.

Συμμετείχαμε, όπως κάθε χρόνο, στα περιβαλλοντικά δίκτυα Helmepa Junior, Οικολογικά Σχολεία  και Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον. Τα παιδιά ερεύνησαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν δραστηριότητες, έγραψαν κείμενα και τα δημοσίευσαν στη σχολική μας εφημερίδα.

Έκαναν ανακύκλωση:

  1. Μπαταριών, στέλνοντας στην ΑΦΗΣ, δωρεάν μέσω της ACS, δεκάδες κούτες.
  2. Πλαστικών καπακιών, στέλνοντας, δωρεάν μέσω της Μεταφορικής Καλύμνου (Σακκέτος Κωνσταντίνος), στον οργανισμό «Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα» στην Αθήνα, περισσότερες από τριάντα σακούλες κήπου.
  3. Τηγανέλαιου, παραδίδοντας, στον υπεύθυνο για τη συλλογή του φορέα, περίπου 300 λίτρα συνολικά.

Τα παιδιά, με τον ενθουσιασμό που τα διακρίνει και με μόνη ανταμοιβή ένα χειροκρότημα από τους/τις συμμαθητές/συμμαθήτριές τους και τους εκπ/κούς, μετά την πρωινή προσευχή, δίνουν σε εμάς τους μεγάλους το παράδειγμα και μας στέλνουν το μήνυμα  της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας, μέσα από τη μείωση της παραγωγής σκουπιδιών, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης υλικών.

Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα δοθεί η δυνατότητα και στο νησί μας να προχωρήσει στην ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου. Ελπίζουμε, επίσης, σύντομα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών μας, για να πάψει, επιτέλους, το απαράδεκτο και επικίνδυνο, για το περιβάλλον και την υγεία μας, φαινόμενο της ανεξέλεγκτης καύσης τους.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος