Ενώ ο πληθυσμός της Ελλάδας καταγράφει μείωση 3,5% σε σχέση με την απογραφή του 2011, δηλαδή μέσα σε μια δεκαετία ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 383.805 άτομα, το Ν. Αιγαίο και ειδικά τα Δωδεκάνησα, δείχνουν αύξηση πληθυσμού, με την Κάλυμνο να αυξάνει τον πληθυσμό κατά 1.600 περίπου κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, η Κάλυμνος καθώς και όλη η περιφερειακή ενότητα (Κάλυμνος, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Λειψοί, Λέρος, Πάτμος) παρουσιάζουν αύξηση του πληθυσμού της τάξης του 6,6%

Ο πληθυσμός της Καλύμνου αυξήθηκε, καθώς καταγράφτηκαν 17.797 κάτοικοι, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2011, που ήταν 16.179.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη από τις 13 συνολικά της χώρας που καταγράφει αύξηση του πληθυσμού. Συγκεκριμένα στο Νότιο Αιγαίο από 309.000 κατοίκους πλέον καταγράφηκαν 324.000, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021», της πρώτης ψηφιακής απογραφής που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αντίστοιχη πληθυσμιακή αύξηση των νησιών της Δωδεκανήσου.

Ο Θάνος Θανόπουλος, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής και δήλωσε πως η εν λόγω διαδικασία είναι «ορόσημο», καθώς έγινε ψηφιακά.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video