Ένα εργαλείο που θα προσφέρει ασφάλεια στις δραστηριότητές τους στη θάλασσα έστειλε το πρωθυπουργικό γραφείο στα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου «Η κόρη της Καλύμνου»

Έναν σύγχρονο απινιδωτή στα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου «Η κόρη της Καλύμνου» έστειλε στο νησί της Δωδεκανήσου το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει με καταδυτικές σχολές αλλά και περιβαλλοντικούς συλλόγους για την προάσπιση των θαλασσών, ήταν αναγκαίο αυτό το εργαλείο ζωής προκειμένου να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις δραστηριότητες και άμεση επέμβαση σε όποιο τυχόν περιστατικό εμφανιστεί.

«Πρωταρχικός στόχος πέραν της ψυχαγωγίας μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τοπικούς φορείς του νησιού μας στον ένα από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της χώρας μας, τη θάλασσα. Μετά την εκπαίδευση που περάσαμε δείξαμε και δείχνουμε όλα αυτά τα χρόνια με πολλές δραστηριότητες στο νησί μας και στα γύρω νησιά που ζητούν την συνδρομή μας με μοναδικό σεβασμό στη φύση Καθαρές Θάλασσες», σημειώνει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Ταυτόχρονα, τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα κυβερνητικά στελέχη που ανταποκρίθηκαν δίνοντας λύση στην ανάγκη τους μετά και την αποστολή του αιτήματός τους. «Tα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου “Η κόρη της Καλύμνου” εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την Πίστη Κρυσταλλίδου, γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ευγενική δωρεά τους προς τον Σύλλογό μας, ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίου καρδιακής ανακοπής», αναφέρουν στην επιστολή τους αναφέροντας καταληκτικά ότι «πρωτοβουλίες όπως αυτή ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της ακριτικής Καλύμνου και αποτελούν παράδειγμα έκφρασης κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

kalimnos_autoditries2
kalimnos_autoditries