Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του μειωμένου αριθμού εισαγόμενων στην ΑΕΝ Καλύμνου και την ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή, που του αποδίδει ανυπαρξία ενεργειών και αδιαφορία για την προοπτική της Σχολής, μίλησε στο φακό του “Παλμού της Καλύμνου” και έδωσε τις δικές του ερμηνείες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι επικεφαλείς, αγνοούσαν την εισήγηση της διοίκησης της ΑΕΝ για μειωμένο αριθμό σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, μια είδηση που είχε έρθει εις γνώσιν μας εδώ και αρκετούς μήνες, πριν ακόμα δημοσιευτούν οι θέσεις των φετινών πρωτοετών. Όμως τόσο ι Δήμαρχος όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις ήξεραν πως υπήρχε θέμα με την υποστελέχωση της Σχολής σε σχέση με το ένστολο προσωπικό, μια από τις αιτίες που οδήγησαν στην αλληλογραφία με το Υπουργείο και τον μειωμένο τελικά αριθμό σπουδαστών για το τρέχον έτος.

Αυστηρός ήταν ο Δήμαρχος προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως “είπε ανακρίβειες” στην ανακοίνωση του, ενώ επεσήμανε πως αν έρχονταν εις γνώσιν του έγκαιρα το θέμα, θα προχωρούσε σε ενέργειες, ενώ πρόσθεσε πως ήδη είναι σε επαφή με τον Υπουργό Ναυτιλίας, από τον οποίο ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερος αριθμός θέσεων από τους επιλαχόντες που θα προκηρυχθούν στη συνέχεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Δήμαρχος δίνει τις δικές του ερμηνείες στο θέμα που έχει προκύψει με τον αριθμό σπουδαστών στην ΑΕΝ, που έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video