Ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου με ανακοίνωση, στέλνει ένα μήνυμα “σε όσους αμφισβητούν ή αγνοούν την Ιστορία μας”, μέσα σε μια περίοδο με τις προκλήσεις των “γειτόνων” να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, με μια αναφορά στην ιστορία και την ελληνικότητα των νησιών της περιοχής και ιδιαίτερα της ακριτικής Ψερίμου, θυμίζοντας πως οι έλληνες έμειναν στην ιστορία για την Δημοκρατία, την Φιλοσοφία αλλά και το διαχρονικό μήνυμα προς όλους, «Μολών λαβέ»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΣΕΚ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Ιπποκράτης (Κως 460π.Χ. -Λάρισα 377π.Χ.) θεωρείται η πιο εξέχουσα προσωπικότητα στην ιστορία της Ιατρικής.

    Μάζευε τα βότανα του από το Φαρμακονήσι (νήσος Φαρμακούσα και Φαρμάκω), ένα μικρό νησί του νοτίου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα που λέγεται ότι πήρε το όνομα του από τα βότανα που υπήρχαν εκεί στην αρχαιότητα.

   Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησί νοτιοανατολικά της Καλύμνου που κατά την αρχαιότητα περιλαμβανόταν στις  «νήσους τε Καλύδνας» που μνημονεύονται στον «Νεών Κατάλογος» του Ομήρου μαζί με τις υπόλοιπες νησίδες στην περιφέρεια της Καλύμνου.

    Πριν από λίγο καιρό με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου και τη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, των Βουλευτών Δωδεκανήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, επαναλειτούργησε το Περιφερειακό Ιατρείο της Ψερίμου σε σύγχρονη μορφή , που κατασκευάστηκε το 2008 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σαν συνέχεια της Ιστορίας και του πολιτισμού των νησιών της Δωδεκανήσου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

   Οι αρχαίοι Έλληνες με τον Κλεισθένη που θέσπισε την Δημοκρατία το 508π.Χ., τον Αριστοτέλη 384π.Χ.-322π.Χ. και μέχρι το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα το 480π.Χ. έμειναν στην παγκόσμια Ιστορία μέχρι σήμερα.

   Διαβεβαιώνουμε όμως και αυτούς που αμφισβητούν ή αγνοούν την Ιστορία μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας ότι και οι Νεοέλληνες έχουν τις ίδιες αξίες και πολιτισμό με τους προγόνους τους.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ                 ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ