Ο Έπαρχος, Μανώλης Μουσελλής, με ανακοίνωσή του, απαντά σε “ανάλογο” τόνο με το ύφος του δελτίου τύπου που έδωσε ο Δήμαρχος στη δημοσιότητα, σχετικά με την διοργάνωση της εκδήλωσης – αναβίωσης του “Ποκινήματος των Σφουγγαράδων”, στο οποίο ήταν φανερή “η ενόχληση” του τελευταίου για τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Έπαρχος και στην οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2023.

Το “μήλον της έριδος” είναι η εκδήλωση – αφιέρωμα στο “Ποκίνημα των Σφουγγαράδων” και η ανακοίνωσή της χθες από τον Έπαρχο, ως μία εκ των εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος του Επαρχείου, που φαίνεται πως ενόχλησε τον Δημήτρη Διακομιχάλη, δεδομένης και της κριτικής που έχει δεχτεί, αφού εδώ και δύο χρόνια διοργανώνεται από τον Δήμο της Χάλκης, τονίζοντας πως η όλη αυτή εκδήλωση θα γίνει “υπό την αιγίδα του Δήμου”.

Ο Έπαρχος, σε χαμηλούς τόνους, απαντά στο Δήμαρχο πως για την εκδήλωση αυτή που θα γίνει στις 2 Αυγούστου, έχει ήδη εξευρεθεί η δαπάνη από την Περιφέρεια, ενώ τόνισε πως εδώ και μήνες υπαρχει διεργασία – συνεργασία με φορείς και ιδιώτες εθελοντές για τον σχεδιασμό και την προετοιμαία, ενώ ακόμα και η αμοιβή των καλιτεχνών έχει συμφωνηθεί και καταλήγοντας προσθέτει πως “η πρότασή του προς τον Δήμαρχο για συν διοργάνωση, συνεχίζει να ισχύει”

Ακολουθεί το δ.τ. του Επάρχου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο τύπου από το γραφείο του Δημάρχου Καλυμνίων, αφενός μας δίνει την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για την εκδήλωση  “Το ποκίνημα των σφουγγαράδων”, που παραλείψαμε να αναφέρουμε κατά την συνέντευξη  εξαγγελίας του πολιτιστικού μας προγράμματος, αφετέρου δε να ανταποδώσουμε τις ευχαριστίες.

Το  Επαρχείο Π.Ε. Καλύμνου φυσικά και θα περιλάμβανε στο πολιτιστικό του πρόγραμμα του καλοκαιριού Καλυμνίων Μνήμες ‘Το ποκίνημα των Σφουγγαράδων’  γιατί:

Α) Είναι η εκδήλωση που συζητούμε και μελετούμε μαζί με πολλούς  φορείς του νησιού αρκετούς μήνες.

Β) Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 εκδήλωση έχει ήδη έτοιμο σχέδιο σεναρίου, χρόνων και  συμμετεχόντων, που προέκυψε από αλλεπάλληλες επαφές μας  με τους εθελοντές συμπολίτες μας.

Γ) Την ημέρα που εξαγγέλθηκε είχαμε ήδη συμφωνήσει  με τους συνεργαζόμενους Καλύμνιους καλλιτέχνες  για την συμμετοχή και την αμοιβή τους.

Δ) Γιατί ως Επαρχείο Π.Ε. Καλύμνου αιτηθήκαμε και η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με την υπ΄ αριθ. 129/31-3-2023 απόφαση της  ενέκρινε ομόφωνα την δαπάνη αυτής της εκδήλωσης και όχι μόνο.

          Εν κατακλείδι και εφόσον μιλάμε για την ίδια εκδήλωση, εννοείται ότι συνεχίζει να ισχύει η πρόταση του κ. Επάρχου προς τον κ. Δήμαρχο, που συζητήθηκε σε συνάντηση τους στον Δήμο Καλυμνίων, για συν διοργάνωση.

                                                                                       Γραφείο Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου