Προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκαλεί το γεγονός με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς έχει μείνει με έναν μόνο καρδιολόγο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης του ενός (15 Νοεμβρίου) και την συνταξιοδότηση του δεύτερου (βρίσκεται από τις 22/11 σε άδεια συνταξιοδότησης), αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο του νησιού βρίσκεται με έναν καρδιολόγο και φυσικά αυτό προκαλεί έντονους προβληματισμούς στην τοπική κοινωνία.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως είναι σε εξέλιξη ενέργειες για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την δεύτερη θέση που προκηρύχτηκε και προσανατολίζονται σε συμβάσεις με ιδιώτες, ώστε να καλύπτονται κάποια κενά.

Είναι γνωστό πως έγιναν σχετικές παρεμβάσεις, ακόμα και στη Βουλή, (σχετική ερώτηση από τον Μάνο Κόνσολα) για το θέμα, ενώ η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Υπουργείο παρουσίασε το πρόβλημα στον Υπουργό και στους υπόλοιπους αρμόδιους, ενώ παρέμβαση στον Θ. Πλεύρη έγινε και από τον βουλευτή Γιάννη Παππά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει μια προσωρινή λύση,(αξιοποίηση ιδιώτη γιατρού) μέχρι να εξευρεθεί τρόπος πλήρωσης του κενού, με μόνιμο καρδιολόγο.

Ο Δήμαρχος σήμερα ρωτήθηκε για το πρόβλημα και είπε πως είναι υπόψη του και θα προβεί σε σχετικές ενέργειες, πάντα σε συντονισμό με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια, αλλά και με τον Έπαρχο, καθώς θεωρεί πως πρέπει να εμπλακεί στο θέμα.

Για το ζήτημα θα ζητηθεί άμεσα η άποψη τόσο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, όσο και του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου.