Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου συνδιοργανώνει με τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πιο ποιο σπουδαία αγωνιστική εκδήλωση του Δωδεκανησιακού Στίβου για το 2022 που θα διεξαχθεί στη Ρόδο αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8 Μαΐου) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ.

Κι αυτό γιατί στην εκδήλωση αυτή θα συμπεριληφθούν, παράλληλα με τους Διασυλλογικούς Αγώνες των κατηγοριών Κ18 και Κ14 (ριπτικο Τετραθλο για τον όμιλο Ροδου), και οι ΑΠΟΝΟΜΕΣ των τιμητικών βραβείων στους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2021.
Εκτός των παραπάνω γεγονότων όμως στο πρόγραμμα του Σαββάτου(7/05) η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ενέταξε και μια ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στον σπουδαίο κορυφαίο Δωδεκανήσιο ΑΘΛΗΤΗ, που πέρασε στα κατάστιχα της νεότερης αθλητικής ιστορίας της Δωδεκανήσου στις μεγάλες και μεσαίες αποστάσεις ( Μαραθώνιος, 5.000μ, 1.500μ), τον Γιάννη Βιρβιλλη με καταγωγή το νησι της Λέρου!!
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου έχει προσκαλέσει τον Γιάννη Βιρβίλλη, που ζει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, να παραστεί στους αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου, για την απονομή της ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ, αλλά και για να παρακολουθήσει τους αγώνες της νέας γενιάς του ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ.
Οι φίλαθλοι, αλλά και οι νέοι αθλητές του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν ΘΡΥΛΟ του Δωδεκανησιακού στίβου, που είχε καταρρίψει 5 φορές Πανελλήνια Ρεκόρ (1 φορά στα 1500 μ., 3 φορές στα 5.000 μ. και 1 φορά στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου.
Ήταν Πανελληνιονίκης, κάτοχος Πανελληνίων επιδόσεων, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης στους Μεσογειακούς της Τύνιδας και της Σμύρνης και έλαβε μέρος στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του Μεξικού.
Θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και στα 3 πρώτα Αθλητικά Σωματεία της Δωδεκανήσου που είχαν την καλλίτερη κατάταξη την περασμένη Αθλητική χρονιά.
Τέλος, να υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες αυτοί είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΕΓΑΣ , του συμπατριώτη μας Βασίλη Σεβαστή, που “έφυγε” από την ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο (8/04/2021).
Οι αγώνες αυτοί ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ, όπως κάθε χρόνο, από τους θεσμικούς μας ΧΟΡΗΓΟΥΣ: τον ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου(κάλυψη της φιλοξενίας), την Περιφέρεια Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ( κάλυψη της μετακίνησης), καθώς και τις Ναυτιλιακές Εταιρίες BLUESTAR και DODEKANISOS SEAWAYS.
Χορηγός προβολής το τυπογραφείο του Νίκου Χ”καλημερη και η τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία COPY EXPERTS.
Σας περιμένουμε στο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ το Σαββατοκύριακο (7-8/05) σε μια όμορφη ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.