Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ο Μανώλης Μουσελλής, βάζει ξανά πλώρη για να ανανεώσει την θητεία του στο Επαρχείο Καλύμνου για την επόμενη πενταετία, αφού ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με την παράταξη του σημερινού Περιφερειάρχη, που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις στα νησιά του Ν. Αιγαίου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Όπως ήταν γνωστό, ο Έπαρχος Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, είχε από καιρό ξεκαθαρίσει πως θα παρέμενε στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης και θα ήταν εκ νέου υποψήφιος με τον σημερινό Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, παρόλα τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες, που ήθελαν τον σημερινό έπαρχο, να “γλυκοκοιτάζει” προς τον Α’ Βαθμό, τα οποία σε κάθε ευκαιρία ο ίδιος τα διέψευδε.

Σήμερα η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, η οποία κάθε μέρα ανακοινώνει και έναν υποψήφιο, προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Μουσελλή για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, ο οποίος φυσικά θα επιδιώξει να παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια στο Επαρχειακό Μέγαρο της κεντρικής πλατείας και θεωρείται το φαβορί γι’ αυτή τη θέση, ενώ σε όλη την τετραετία, που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και με τους Δημάρχους των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας, στα οποία είχε διαρκή παρουσία.

Ακολουθεί η δήλωση του Μ. Μουσελλή για την εκ νέου υποψηφιότητά του:

«Τέσσερα χρόνια πέρασαν, σχεδόν, από τότε που αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη ¨Μπροστά το Νότιο Αιγαίο¨ και από τότε που ο Περιφερειάρχης μας, Γιώργος Χατζημάρκος, μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Επάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου. Στο διάστημα αυτό, καταφέραμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, κατά πόσο η συνεργασία αυτή θα έχει μέλλον. Η προτροπή του «Μανώλη θέλω να λειτουργήσεις όπως εσύ νομίζεις καλύτερα για τους συμπολίτες σου και για τα νησιά μας» που κράτησε μέχρι τέλος της τετραετίας, ήταν ο θεμέλιος λίθος μιας σχέσης ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού. Μ’ αυτή την σχέση και με κινητήριο δύναμη την αγάπη για τους συμπατριώτες μας, θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία για:

• Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τα νέα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027

• Να αντλήσουμε νέους πόρους από το χρηματοδοτικό περιβάλλον που

πέτυχαμε με την επαναφορά μας στον “Στόχο 1’ και την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

• Να δημιουργήσουμε νέα προγράμματα χρηματοδότησης για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία και τον τουρισμό.

• Να χρηματοδοτήσουμε νέες δράσεις του αθλητισμού και του πολιτισμού.

• Να ολοκληρώσουμε τα σχέδια μας για πράσινα νησιά και προστασία του περιβάλλοντος.

Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί και την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο για να πάμε τα νησιά μας ακόμα πιο… μπροστά.»

Βιογραφικό

Ο Μανώλης Μουσελλής είναι ελεύθερος επαγγελματίας (λογιστής φοροτέχνης) και Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου.

Γεννήθηκε το 1967 στη Χώρα Καλύμνου και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Το 1985 εισήχθη στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του λογιστή-φοροτέχνη ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κάλυμνο.

Είναι παντρεμένος με την κ. Άννα Βάλλα και έχουν τρεις κόρες.

Έχει ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά και πλούσια συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας σε διάφορους συλλόγους και ως αιρετός σύμβουλος στον Α΄ και στον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει:

1995-2021 Προέδρος Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Π.Ε. Καλύμνου

2012-2015 Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Πανελληνίας Ομοσπονδίας

Φοροτεχνικών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

2015-2018 Αντιπρόσωπος Πανελληνίας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών

(ΠΟ.Φ.Ε.Ε.) στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

2018-2021 Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελληνίας Ομοσπονδίας

Φοροτεχνικών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

2010-2019 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλυμνίων

2014-2016 Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλυμνίων

2014-2019 Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καλυμνίων

2019-2023 Περιφερειακός Σύμβουλος και Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος