Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ειναι συνεχείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του Νοσοκομείου, όμως οι ελλείψεις σε γιατρούς βρίσκονται στο “κόκκινο”

Δύο χειρουργικές αίθουσες απέκτησε το “Βουβάλειο” Νοσοκομείο Καλύμνου, μετά από τις πρόσφατες εργασίες, ενώ ολοκληρώθηκε η συντήρηση του Αξονικού Τομογράφου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί στη “Χαλίκειο Πτέρυγα” του ιδρύματος, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται γενικότερα το Ακτινολογικό Τμήμα, το οποίο όμως έχει μείνει πλέον με έναν μόνο γιατρό ακτινολόγο, να καλύπτει όλες τις ανάγκες, ενώ ακόμα παραμένει χωρίς καρδιολόγο το νοσηλευτικό ίδρυμα τού νησιού και πολλές ειδικότητες έχουν μόνο ένα γιατρό.

Προσπάθειες σημαντικές γίνονται από τη διοίκηση, ώστε να συντηρούνται και να αναβαθμίζονται οι υποδομές και ο εξοπλισμός του ιδρύματος, καθώς μετά τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Πτέρυγας των Χειρουργείων, όπου πλέον λειτουργούν δύο χειρουργικές αίθουσες, σειρά είχε ο Αξονικός Τομογράφος, καθώς έγινε η συντήρησή του από συνεργείο της εταιρείας που τον εγκατέστησε. Να επισημανθεί πως από την αρχή του χρόνου, έχουν γίνει 182 αξονικές τομογραφίες πάσης και αποτελεί μια σημαντική δομή του Νοσοκομέιου. Παράλληλα, ενισχύθηκε το ακτινολογικό Τμήμα, με την ενσωμάτωση σκληρού δίσκου, στον οποίο θα αποθηκεύονται ψηφιακά οι ακτινογραφίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι διαθέσιμες όποτε απαιτηθεί, ο οποίος είναι δωρεά του Σταμάτη Κουτούζη και του μέλους του ΔΣ, Πόπης Κουτούζη.

Όμως αυτές οι προσπάθειες, που ομολογουμένως γίνονται συνεχώς, είναι δυσανάλογες μπροστά στα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά σε ιατρικό προσωπικό. Το ακτινολογικό τμήμα είναι εδώ και αρκετό καιρό με έναν μόνο γιατρό ειδικότητας, ο οποίος πρέπει να καλύπτει όλο το μήνα τις ανάγκες σε ακτινολογικές εξετάσεις και αξονικές τομογραφίες, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα στο “κόκκινο” συνεχίζει να βρίσκεται η καρδιολογική κλινική, αφού παραμένει ΧΩΡΙΣ καρδιολόγο εδώ και ένα χρόνο περίπου, με τις ανάγκες να καλύπτονται περιστασιακά με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και από τους δύο ιδιώτες καρδιολόγους, ενώ πολλές είναι οι κλινικές που έχουν μόνο ένα γιατρό, που δεν έχουν δυνατότητα ούτε για μια μέρα ξεκούρασης.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος