Ακόμα και bonus που πιθανον να είναι δεδομένα (gigabyte) για το κινητό, σκέφτεται η κυβέρνηση για να πείσει τους μαθητές να εμβολιαστούν, αναφέρει στο ρεπορτάζ το edweek.gr, που περιλαμβάνονται στο plan b για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα και τους φόβους της αύξησης των κρουσμάτων.

Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Κίνητρα εμβολιασμού για τα παιδιά 12 – 17 ετών εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Παιδείας επεξεργάζονται ήδη plan b’ αναφορικά με τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους  με το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ψάχνει να τρόπους να επιταχυνθεί άμεσα ο ρυθμός εμβολιασμών των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Εξετάζεται ακόμη και… “μπόνους” στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Τις ανακοινώσεις μάλιστα αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως είχε πράξει και για τους νέους άνω των 18 ετών – στους οποίους με την πρώτη δόση του εμβολίου δόθηκε το λεγόμενο «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση κ.α.. –  έτσι και τώρα προωθείται αντίστοιχη πρωτοβουλία για τους εφήβους.

Αυτή τη φορά τα κίνητρα δεν αναμένεται να είναι οικονομικά, αλλά να έχουν ψυχαγωγικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να είναι πιο συμβατά με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα τους. Ένας τομέας που ενδιαφέρει τους εφήβους είναι η τεχνολογία και η επικοινωνία, και ειδικότερα για τα παιδιά άνω των 15 ετών (μαθητές Λυκείου) εξετάζεται η παροχή δωρεάν δεδομένων (gigabyte).

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην ξανακλείσουν φέτος τα σχολεία, τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν από τη Δευτέρα 13/921 θα είναι ο καταλύτης για το αν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δασκάλους και καθηγητές. Η όποια απόφαση αναμένεται να ληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.