Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ασθενής με καρδιολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο της Καλύμνου στο Ηράκλειο, ενώ ακόμα δεν βρέθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις μονίμων καρδιολόγων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, αν και πέρασε ενάμιση χρόνος που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Επιχείρηση αεροδιακομιδής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου με έναν άνδρα 59 ετών να μεταφέρεται εκτάκτως από το νησί της Καλύμνου στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma, το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις  και θα νοσηλευτεί.

Απο την εκπνοή του 2021, ήταν γνωστό το πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς οι πάντες γνώριζαν πως θα μέινει με έναν καρδιολόγο. Παρόλα αυτά δεν έγινε καμία ενέργεια και επιλέγονταν οι προσωρινές λύσεις, ακόμα και όταν ο μοναδικός καρδιολόγος έφυγε με μετάθεση τον περασμένο Αύγουστο. Η νέα διοίκηση προχώρησε και ζήτησε την προκήρυξη 2 θέσεων, όμως μέχρι και σήμερα το Νοσοκομείο καλύπτεται από εφημερίες των δύο ιδιωτών καρδιολόγων και με ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από αλλά νοσοκομεία. Βέβαια δεν είναι η μόνη κλινική που αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος για να καλύψει όλα τα περιστατικά, όπως και στην παιδιατρική κλινική και στο τμήμα νεφρού και η παθολογική κλινική καλύπτεται από τον μοναδικό γιατρό και με συνταξιούχους γιατρούς, αν και έχει προκηρυχθεί και μία θέση της ειδικότητας.

(Πληροφορίες από neakriti.gr)

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος