Δύο ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα μεταφέρονται αυτή την ώρα (23:30) στη Ρόδο με ελικόπτερο.

Τελειωμό δεν έχουν οι αεροδιακομιδές από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου προς Ρόδο, αφού είναι πολλά τα περιστατικά που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, με ασθενείς που χρήζουν άμεσης νοσηλείας.

Κι ενώ πριν από λίγη ώρα προσγειώθηκε στη Ρόδο το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέροντας από τη Σύμη στο Γενικό Νοσοκομείο ένα περιστατικό τραυματισμού Βρετανίδας τουρίστριας τώρα αναχώρησε από τη Ρόδο και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο των Μαριτσών ελικόπτερο σινούκ της Π.Α. με την ατρόμητη πτητική ομάδα του ΕΚΑΒ Ρόδου, με προορισμό αυτή την φορά την Κάλυμνο για να μεταφέρει στο Γ.Ν.Ρ. δύο καρδιολογικά περιστατικά, που χρήζουν άμεσης νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες Δευτέρα μεταφέρθηκαν 7 άτομα από τα Δωδεκάνησα κυρίως και δύο από τις Κυκλάδες με αεροδιακομιδές.

Δεν υπάρχει μέρα που να μην πραγματοποιείται αεροδιακομιδή ανθρώπου που χρειάζεται ιατρική βοήθεια με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας. Πιλότοι της Π.Α. και πτητική ομάδα του ΕΚΑΒ σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές με την αυταπάρνηση που τους διακρίνει και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον τομέα των αεροδιακομιδών.

https://youtube.com/shorts/MhqdR74HB_k?feature=share

Νατάσα Παμπρή, από realvoice995.gr