Μία γυναίκα μεταφέρεται αυτή την ώρα με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και την πτητική ομάδα του ΕΚΑΒ Ρόδου, από το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για άμεση νοσηλεία.

της Νατάσας Παμπρή

Η γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή της στη Ρόδο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η νέα “αερογέφυρα” ζωής που στήθηκε για την ασθενή.

Σε άμεση ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή βρίσκονται οι αφανείς ήρωες, οι αεροδιασώστες της πτητικής ομάδας του ΕΚΑΒ Ρόδου, και οι γιατροί που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των πληρωμάτων της Π.Α., και ταξιδεύουν καθημερινά από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, μεταφέροντας τους ασθενείς στα μεγάλα Νοσοκομεία είτε της Ρόδου, είτε της Κρήτης.

Πάντα στο καθήκον προκειμένου να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στον συνάνθρωπο, ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση, στην πρώτη γραμμή αν και με λίγα άτομα προσωπικό, διακινδυνεύοντας το χειμώνα πολλές φορές και λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο, αλλά συνάμα βιώνοντας και οι ίδιοι την αγωνία για κάθε ασθενή ξεχωριστά στα χιλιάδες διαφορετικά περιστατικά που μεταφέρουν.

realvoice995.gr