Θλίψη στα Δωδεκάνησα από την είδηση του θανάτου του βουλευτή και τ. Υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, που στα 50 του χρόνια έχασε σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, τη μάχη με την επάρατο στη Ρόδο, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους.

Η Κάλυμνος, θρηνεί τον πολιτικό που την αγάπησε και στήριξε όλα τα χρόνια που ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή, τόσο ως αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, όσο και ως βουλευτής και είναι στις μνήμες όλων ο αγώνας που έδωσε για την ίδρυση και λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου, που ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τον Δωδεκανήσιο πολιτικό και το κέρδισε.

Στις επάλξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή, δήλωνε παρών στον αγώνα για τα νησιά και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ασχολείται με την πολιτική, που την υπηρέτησε με ήθος, αξιοπρέπεια και ανιδιοτελή προσφορά. Ακόμα και από το κρεβάτι του πόνου, ακόμα και τις τελευταίες στιγμές, καθώς πριν μερικές ημέρες με μήνυμά τόνιζε πως είναι παρών “δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο”, ένα μήνυμα αγώνα και διαρκούς παρουσίας στην υπόθεση που υπηρετούσε:

“Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 και κατάγεται από την Σύμη. Ηταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Ηταν Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είχε εργαστεί στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και ως υπεύθυνος παραγωγής μιας παραδοσιακής Ροδιακής αρωματοποιίας, ενώ από το 2000 είχε ασχοληθεί ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα χρηματοδοτήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Ρόδου.

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεκλέγεται τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά την πρώτη του θητεία ως βουλευτής διετέλεσε:

Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
Συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.
Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μέχρι την ανάληψη της θέσης τού Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διετέλεσε:

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ.
Συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.
Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.
Επίσης, έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο 2014, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα.

Ο “Παλμός της Καλύμνου” εκφράζει την βαθύτατη θλίψη για την μεγάλη απώλεια και την συμπαράσταση στην σύζυγο και στα δυο παιδιά του Νεκτάριου Σαντορινιού.