Στο χωριό του, το Ρατζακλί Κεφαλονιάς, θάφτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021, ο Θανάσης Ζαπάντης, αφού έχασε τη μάχη με την επάρατο στα 65 του χρόνια στις 11 Νοεμβρίου, πολύ γνωστός στην Κάλυμνο, καθώς υπηρέτησε ως φαρμακοποιός στο Νοσοκομείο του νησιού επί πολλά χρόνια.

Ο Θανάσης, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1956 και αποφοίτησε από την Φαρμακευτική Σχολή, ενώ υπηρέτησε την επιστήμη του πάντα ως φαρμακοποιός στο ΕΣΥ και τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο Κωνσταντοπούλειο  Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας “Αγ. Όλγα”. Ήταν πολύ αγαπητός όλα τα χρόνια που έζησε στην Κάλυμνο και το πέρασμά του από το νησί άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και όσοι τον έζησαν από κοντά θυμούνται τον ευχάριστο και ζωντανό “Κεφαλονίτικο” χαρακτήρα του Θανάση αλλά και το πάθος του για το ψαροτούφεκο.

13.3.2021. Ο Θανάσης Ζαπάντης, εκπρόσωπος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγία Όλγα σε συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία 

Είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση, τόσο στην Κάλυμνο όσο και στην Αθήνα, στέλεχος του ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια και εκλέγονταν συνεχώς στο Δ.Σ. των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Όλγα, πάντα πρωτοπόρος στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και των ασθενών, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές, παρόλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Με την σύντροφο της ζωής του, τη Ζένια, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Νικόλα, τον Άγγελο και τη Μαρία, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.