Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε σήμερα για “το μεγάλο ταξίδι”, ο Μανώλης Κουρούνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες την Τεχνική Εκπαίδευση στην Κάλυμνο.

Σήμερα Τρίτη 23 Μαϊου, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στον Ι. Ναό του Αγίου Πανόρμου στις 4:00 μ.μ.και η σορός του εκλιπόντα θα βρίσκεται στην εκκλησία στις 12:00 μ.μ., ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παναγίας “Των Λουβών”

Την γνωστοποίηση του θανάτου του πατέρα του, έκανε ο Αντώνης Κουρούνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια συγκινητική ανάρτηση:

“Καλό ταξίδι πατέρα…

Ο Μανώλης Κουρούνης γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 15/7/1940 και ήταν το μεγαλύτερο παιδί από συνολικά 8 αδέρφια της οικογένειας που δημιούργησαν ο καπεταν-Αντώνης Κουρούνης και η Ευδοκία Έργου.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά γνώρισε την προσφυγιά, όταν μαζί με τους γονείς του, τον νεογέννητο αδερφό του Μιχάλη, τον παππού και τη γιαγιά του έφυγαν κρυφά από την Κάλυμνο, νύχτα, με το καΐκι του πατέρα του καπετάν-Αντώνη για την Αλικαρνασσό (Bodrum) και από κει διασχίζοντας οδικώς όλη την νότια Τουρκία, Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη, κατέληξαν στη λωρίδα της Γάζας όπου και παρέμειναν για περίπου 5 χρόνια σε καταυλισμό προσφύγων.

Με την επιστροφή τους στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα και Κάλυμνο, η ζωή της πολυμελούς πλέον οικογένειας ήταν πολύ δύσκολη και φτωχική. Αποφοίτησε από την Βουβάλειο Τεχνική Σχολή ως μηχανοτεχνίτης και εν συνεχεία φοίτησε στον Ασπρόπυργο στη σχολή μηχανικών εμπορικού ναυτικού. Έμενε στο Κερατσίνι και τα βράδια δούλευε κυρίως σε οικοδομές στο υπό ανοικοδόμηση Πέραμα για να βγάζει τα έξοδα διαβίωσής του.Όταν αποφοίτησε εργάστηκε ως μηχανικός εμπορικού ναυτικού σε ποντοπόρα φορτηγά πλοία μέχρι το 1972.

Τότε, με πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχε και με καλή σειρά μάλιστα τον διορισμό του ως εκπαιδευτικός στην Βουβάλειο Τεχνική Σχολή Καλύμνου, αλλά λόγω των δημοκρατικών φρονημάτων του, το χουντικό καθεστώς για αρκετό καιρό του αρνιόταν το διορισμό, διαγράφοντας τον από τις λίστες επιτυχόντων. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός μηχανολογικών μαθημάτων στην Τεχνική Σχολή αρχικά και στο Τεχνικό Λύκειο Καλύμνου έπειτα, από το 1973 μέχρι την συνταξιοδότησή του το 1999.

Υπήρξε μανιώδης κυνηγός και επί σειρά ετών πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Καλύμνου αφήνοντας σημαντικό οργανωτικό έργο και ήταν επίσης γνωστή τα τελευταία χρόνια η αγάπη του και η ενασχόληση του με την επισκευή και συντήρηση κυνηγετικών όπλων σε ένα μικρό αλλά νοικοκυρεμένο εργαστήριο που διατηρούσε στο σπίτι του στα Λινάρια. Υπήρξε δε και μανιώδης ερασιτέχνης ψαράς με τη βάρκα του να οργώνει τις θάλασσες του νησιού μας.

Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Ντούνια-Κουρούνη και έχει τρία παιδιά τον Αντώνη, τον Δημήτρη και την Καλοτίνα καθώς και έξι εγγόνια.