Μια είδηση που γέμισε θλίψη την Κάλυμνο, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος φιλόλογος, ιεροψάλτης, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας και μετέπειτα ηλεκτρονικής έκδοσης, “Αργώ της Καλύμνου”, Σακελλάρης Τρικοίλης, στα 79 του χρόνια.

Μεγάλη απώλεια για την Κάλυμνο , την τοπική εκκλησία, που πρόσφατα είχε τιμήσει τον αείμνηστο Σακελλάρη Τρικοίλη, με το Οφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτη, για την 70χρονη προσφορά του, την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού υπηρέτησε επί δεκαετίες ως καθηγητής Φιλόλογος, με ιδιαίτερες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και για την τοπική δημοσιογραφία, αφού επί δεκαετίες εξέδιδε την εφημερίδα “Αργώ της Καλύμνου” και ως βασικός της συντάκτης, όπως και στη μετέπειτα ηλεκτρονική της έκδοση.

Πολυγραφότατος, ο Σακελλάρης Τρικοίλης, άφησε πίσω του πολλά βιβλία, ενώ ήταν ενεργός πολίτης και συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα από τα φοιτητικά του χρόνια, με ιδιαίτερη δράση στον προοδευτικό χώρο, ακόμη και μέχρι τις τελευταίες του ημέρες.

Στη σύζυγο και στις δύο κόρες του, η σύνταξη του “Παλμού της Καλύμνου”, εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια, ευχόμενοι στο δάσκαλο, φίλο και συνεργάτη, καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 2:00 μ.μ. θα ψάλει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, τον οποίο υπηρέτησε ως δεξιός ψάλτης από το 1966.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video