Ο καπετάν Πολυχρόνης Τσέντας, σαλπάρισε χθες για το μεγάλο ταξίδι, αφού έλυσε κάβο από το λιμάνι της αγαπημένης του Καλύμνου, η οποία είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και βρέθηκε εδώ πριν μερικές ημέρες, για να αποχαιρετίσει όλους πριν αναχωρήσει.

Γεννημένος στον Πειραιά στις 3/4/1947, ο Πολυχρόνης Τσέντας, υπηρέτησε για δεκαετίες το εμπορικό ναυτικό ως πλοίαρχος και όργωσε τις θάλασσες με τα ποντοπόρα πλοία, για να στηρίξει την οικογένειά του, που ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παντρεύτηκε την Καλυμνιά, Αναστασία Ζερβού και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Σωτηρία, την Ευδοκία και τελευταίο το Σταύρο, που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα στην Κάλυμνο, ενώ είναι από τα πρώτα ένστολα στελέχη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού του νησιού, από την ίδρυσή της.

Η εξόδιος ακολουθεία θα ψαλεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, άυριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και η σορός του αείμνηστου καπετάν Πολυχρόνη θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11:00 το πρωί, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μάμαντος.

Στην οικογένεια του εκλιπόντος ο Παλμός της Καλύμνου εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια για το χαμό του αειμήστου Πολυχρόνη Τσέντα.