Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω, πριν λίγη ώρα πέρασε με επιτυχία και ασφάλεια στην Μολδαβία ο Έλληνας γενικός πρόξενος της Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης.

Το ταξίδι του Κώου διπλωμάτη ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και αν και υπήρχε εκτίμηση για ασφαλή μετάβαση εκτός Ουκρανίας την Πέμπτη το απόγευμα, εν τέλει η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή το βράδυ. 

Πλέον ο γενικός πρόξενος βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και έδαφος. Μένει το τελευταίο κομμάτι του μεγάλου ταξιδιού που είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα,  πιθανόν και το Σάββατο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του κ. Ανδρουλάκη έγινε υπό αντίξοες συνθήκες μέσα από βομβαρδισμένες πόλεις και διαμάχες. Όλες αυτές τις ημέρες του Υπουργείο Εξωτερικών είχε άμεση ενημέρωση για την ασφάλεια του πρόξενου και των άλλων ανθρώπων που συμμετείχαν στο κονβόι. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του ανέφερε:

“Η επιχείρηση #Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης”, γράφει ο Νίκος Δένδιας.

Σάντυ Λαδικού 

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος