Πριν λίγη ώρα ήρθε στην Κάλυμνο, προερχόμενος από τη Ρόδο, ο καλυμνιακης καταγωγής γερουσιαστής της Βουλής των ΗΠΑ, Gus Billirakis, που θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Στιγμές γεμάτες συγκίνηση στο λιμάνι, τόσο από τα έντονα συναισθήματα του G. Billirakis, όσο και από το γεγονός πως στην υποδοχή του, ήταν ο επιστήθιος φίλος του και Δήμαρχος του Ταρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, σε μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς συναντιούνται στην πατρίδα τους, μετά από πολλά χρόνια. Παρών φυσικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, που περίμενε τον καλυμνο-αμερικανο πολιτικό, καθώς και ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής.

Ο γερουσιαστής έκανε σύντομες δηλώσεις και δήλωσε βαθιά συγκινημένος από το γεγονός της άφιξης του στην Κάλυμνο, καθώς σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως ένιωθε την ανάγκη να φιλήσει το χώμα της πατρίδας του που πατούσε ξανά μετά από πολύ καιρό, σχεδόν 8 χρόνια. Αισθάνεται 100% Καλύμνιος δήλωσε ο γερουσιαστής και πως μαζί με τον Χρυσόστομο Αλαχούζο αγωνίζονται πάντα για την Κάλυμνο. (Βίντεο Εύη Κουκιαϊνη που θα παρουσιάσει μαζί με άλλο υλικό στην αυριανή της εκπομπή)

Μαχι με τον G. Billirakis ήταν και ο συγγενής του και καλυμνιακης καταγωγής τραγουδιστής Βαλάντης, ενώ τον συνόδευε από την Ρόδο και η πρόεδρος των Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίσημη υποδοχή του στο Δημοτικό Μέγαρο, καθώς θα συμμετάσχει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.