Μπορεί να είναι μικρότερος από τον προηγούμενο λαγοκέφαλο, που πιάστηκε στο αγκίστρι ερασιτέχνη ψαρά, όμως σχεδόν 4 κιλά από το δηλητηριώδες και επικίνδυνο ψάρι στο λιμάνι της Καλύμνου, μόνο ανησυχίες δημιουργεί.

Ένα ψάρι περίπου 3.7 κιλά, έπιασε με το καλάμι του ο ερασιτέχνης ψαράς και διαχειριστής της σελίδας “Fishing Gives Life”, όχι μακριά, αλλά στην είσοδο του λιμανιού της Καλύμνου, μικρότερο βέβαια από το “τέρας” των 6 κιλών, που είχε αρπάξει το δόλωμα του Μιχάλη  Μαμουζέλλου γύρω στον Ιούνιο, αρκετά όμως μεγάλο για το είδος αυτό που δείχνει πλέον ότι αυξάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς και τα μεγέθη του είναι ανησυχητικά, καθώς οι ψαράδες αναφέρουν πως έπιασαν λαγοκέφαλους βάρους μέχρι και 10 κιλών.

Ο Μιχάλης μας τόνισε πως η περιοχή είναι γεμάτη από κοπάδια Λαγοκέφαλων, που έχουν εντοπίσει τα ντόπια είδη, ενώ μιλήσουμε με τους Καλύμνιους ψαράδες, που μας έδειξαν τα κατεστραμμένα τους δίχτυα από τα επικίνδυνα και επιθετικά ψάρια, που έχουν κατακλύσει τις γύρω θάλασσες, απειλώντας το ήδη πενιχρό μεροκάματο τους. Εκτός τις καταστροφές στον εξοπλισμό τους, τα “ξενικά” αυτά ψάρια, έχουν πλέον αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, με τα μηνύματα να είναι ανησυχητικά και για τον τουρισμό.

Εδώ και χρόνια οι αλιείς εκφράζουν την αγωνία τους για τους λεγόμενους  “Λεσεψιανούς μετανάστες” και κυρίως τους Λαγοκέφαλους, που κατακλύζουν τις θάλασσες, με τους αρμόδιους να μην έχουν ακόμα εκπονήσει μελέτες για την αντιμετώπιση, ενώ στις “απέναντι” ακτές οι αρχές επικήρυξαν αυτά τα επικίνδυνα είδη.

Στο βίντεο του Μ. Μαμουζέλλου, φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του ψαριού.