Για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τέλος Ιουλίου και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή.

Αγωνία τέλος για τους τελειόφοιτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2022 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν σε ποια σχολή πέρασαν, με τους ειδικούς να «βλέπουν» γενική πτώση σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για τα τελικά αποτελέσματα για τον κάθε υποψήφιο και υποψήφια», σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια κατά κανόνα οι ανακοινώσεις γίνονταν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στο τέλος του μήνα.

Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Βάσεις 2022: Οι τρεις τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.