Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει για το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία EVA, που ενδέχεται να εκδηλωθεί στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι της Κυρικής 6 Νοεμβρίου και είναι πιθανό να εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε περίπτωση ανάγκης, οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Λιμεναρχείο, διενεργούνται στο Κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο Λ/Χ Καλύμνου, στα τηλ.: 2243029304 – 24444, επισημαίνοντας πως το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί κανονικά και έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πριν μερικές ημέρες.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, το Λιμεναρχείο Καλύμνου συστήνει τα παρακάτω:

  • Συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
  • Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλάσσιου λουτρού.
  • Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
  • Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις παρακαλούνται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στην θάλασσα.
  • Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωσή των πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:

 

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος