Το καλοκαιρινό “διαζύγιο” της παράταξης του Δημάρχου με εκείνη του προκατόχου του, έφερε αλλαγές στους συσχετισμούς και στην πλειοψηφία, αφού απλά … δεν υπάρχει πλέον καμία πλειοψηφία.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, αυτή τη στιγμή κυβερνά οριακά, με τους 9 συμβούλους που έχει (6 οι δικοί του και 3 ο Μπούκης) και τώρα πια θα δίνει “μάχη” σε κάθε ΔΣ για να περάσει τις προτάσεις του, όσες φυσικά θα περνάνε!

Η πραγματικότητα σκληρή για τον Δήμαρχο που διανύει την 4η θητεία του και θα γίνεται ακόμα πιο σκληρή όσο θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών (φθινόπωρο του 2023) που δεν αργεί, όσο τα μεγάλα έργα θα παραμένουν και τα διάφορα “μέτωπα”, να είναι ανοικτά.

Έτσι ο Δ. Διακομιχάλης, επειδή έχει εμπειρία από το παρελθόν, ειδικά από το μακρινό 2002 κατά την την 2η θητεία του, επέλεξε να αξιοποιήσει τις ψηφιακές δυνατότητες και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να επικοινωνεί με τον λαό και φυσικά να καταγγέλλει τις αντιπολιτεύσεις κάθε φορά που δεν θα ψηφίζουν θέματα, μείζονος, κατά την άποψη του, σημασίας.

Η σελίδα της παράταξής του στο Facebook, έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για τον Δήμαρχο και την αξιοποιεί ήδη εδώ και καιρό. Μέσα από αυτό το νέο βήμα, ο “βετεράνος” της τοπικής πολιτικής, κάθε φορά που θα “στριμώχνεται” και οι αντιπολιτεύσεις θα “εκμεταλλεύονται” την ανυπαρξία πλειοψηφίας, θα επιχειρεί “να τους κρεμάσει στα μανταλάκια” του διαδικτυακού χώρου, στοχεύοντας φυσικά να τους εκθέσει στην κοινή γνώμη.

Αυτή την τακτική εφάρμοσε και μετά το ΔΣ στο οποίο συζητήθηκε η παραχώρηση του χώρου για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, καθώς οι παρατάξεις Μαστροκούκου και Γαλουζή, δεν συμφώνησαν με την διαδικασία που πρότεινε η Δημοτική Αρχή.

Στον σύνδεσμο ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε σχετικά, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της παράταξης του Δημάρχου στο Facebook:

https://www.facebook.com/pressoffice.diakomixhalis/videos/397719375310284/